Nieuws

Dress Red Day: vraag aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen

Al jaren is 29 september Dress Red Day: de dag waarop de Hartstichting mensen oproept rode kleding te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Op deze manier wordt de campagne ‘HartenVrouw’ van de Hartstichting afgesloten.

Meer

45 projectideeën voor bevorderen van verantwoorde onderzoekspraktijken

In de open ronde van het programma Bevorderen van Verantwoorde Onderzoekspraktijken (BVO) zijn 45 projectideeën ingediend. Deze ronde stond open voor onderzoeksvoorstellen gericht op het vergroten van kennis over verantwoorde onderzoekspraktijken.

Meer

Vakkundig aan het werk: 47 projectideeën

Voor de 2e subsidieronde van het programma Vakkundig aan het werk ontving ZonMw 47 projectideeën. Deze subsidieronde stimuleert de kennisontwikkeling over de effectiviteit van interventies die worden ingezet door gemeenten in het domein van werk en inkomen. Centraal staat de vraag ‘wat werkt voor wie, waarom en wanneer’.

Meer

Congres Mobility Mentoring

Mobility Mentoring is een nieuwe manier om huishoudens met forse financiële problemen te begeleiden. Het programma Vakkundig aan het werk maakt het project Mobility Mentoring in Nederland mogelijk. Op donderdag 10 november 2016 organiseren Platform31 en de Hogeschool Utrecht in samenwerking met het G32-stedennetwerk een congres over Mobility Mentoring.

Meer

Consortia jeugdinterventies aan de slag met kosteneffectiviteit

Op 8 september 2016 was er een bijeenkomst met de aandachtsfunctionarissen kosteneffectiviteitsanalyse (KEA) van de 6 consortia jeugdinterventies van het programma Effectief Werken in de jeugdsector.

Meer

Total Body CT veilige en snelle manier om diagnose te stellen bij ernstig gewonde patiënten

Onderzoekers van het AMC hebben bewezen dat een directe total-body CT scan bij de opvang van ernstig gewonde patiënten snel en veilig verricht kan worden. Dit in vergelijking tot de standaard opvang met eerst Röntgenfoto’s, een echo van de buik en een selectieve CT-scan.

Meer

DOAC’s in Nederland, een debat zonder nuance

Sinds de publicatie van de eerste grote RCT – in 2009 – waarin het gebruik van direct-werkende orale anticoagulantia (DOAC’s, ook wel bekend als NOAC’s) werd vergeleken met dat van vitamine K-antagonisten ter preventie van ischemische beroertes bij patiënten met niet-valvulair atriumfibrilleren(1), is de stollingswereld in rumoerige beweging.

Meer

Ook trials bij kinderen en dementerenden

CHDR: onderzoek thuis met wearable elektronica

Meer

PMTO niet beter dan reguliere hulp voor pleeggezin

De interventie PMTO vermindert opvoedstress tijdelijk bij pleegouders, maar dat effect is niet blijvend. Dat blijkt uit onderzoek waarop Anne Maaskant op 9 september 2016 promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam.

Meer

Onderzoek naar dementie: waar staan we, nu en over 5 jaar?

Bevindt het wereldwijde onderzoek naar dementie zich op een kantelpunt? Ter gelegenheid van Wereld Alzheimerdag een korte stand van zaken aan de hand van onderzoek uit het ZonMw onderzoeks- en innovatieprogramma Memorabel, onderdeel van het Deltaplan Dementie.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website