Nieuws

Negen onderzoekers tillen onderzoek met adulte stamcellen op hoger plan

Het gebruik van adulte stamcellen en het toedienen hiervan bij patiënten is steeds beter mogelijk. Negen onderzoekers gaan nieuwe toepassingen van adulte stamcellen onderzoeken.

Meer

24 pas gepromoveerde medisch onderzoekers ontvangen Veni van 250.000 euro

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan 24 pas gepromoveerde medisch onderzoekers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro verleend. In totaal kregen 154 onderzoekers deze subsidie. Veni biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende 3 jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.

Meer

Oproep aan Nederlandse onderzoekers om mee te doen aan de Bio Art & Design Award!

Voor deelname aan de Bio Art & Design Award (BAD Award) van 2018 kunnen onderzoekers zich nu aanmelden!

Deze competitie is bedoeld om getalenteerde internationale bio-kunstenaars en ontwerpers te laten samenwerken met Nederlandse onderzoeksgroepen uit de Life Sciences & Health. De samenwerking biedt deelnemers vaak inspirerende nieuwe inzichten op het grensgebied tussen kunst en wetenschap en leidt tot biokunst die voor een breed publiek wordt...

Meer

Mediator 24: Geborgenheid, maar ook eigen regie

Kwetsbare ouderen ondersteunen bij het leiden van een waardevol en zelfstandig leven, dat was de ambitie van het Nationaal Programma Ouderenzorg dat in 2008 van start ging. Ouderen blijken de combinatie van geborgenheid en zelfstandigheid te waarderen. We spraken voor Mediator met commissievoorzitter Betty Meyboom en enkele projectleiders over de enkele belangrijke resultaten uit dit programma.

Meer

Vier projecten Grote Trials van start

Medicatie

Recentelijk zijn de vier projecten van start gegaan, die binnen de eerste Grote Trials Ronde van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) subsidie hebben ontvangen.

Meer

Nieuwe subsidieoproepen verward gedrag

Wilt u samen met andere organisaties de ondersteuning, opvang en zorg voor mensen met verward gedrag verbeteren? Vraag dan nu subsidie aan. De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 12 september 2017 om 14.00 uur.

Meer

Uitkomst Memorabel subsidieronde 5 bekend: 28 dementieprojecten gehonoreerd

ZonMw heeft 28 subsidieaanvragen voor dementieonderzoeksprojecten gehonoreerd. Dit is de uitkomst van de vijfde subsidieronde van Memorabel. Het onderzoeksprogramma Memorabel maakt deel uit van het Deltaplan Dementie. Alzheimer Nederland financiert mee aan een aantal projecten.

Meer

Informatiebijeenkomst DO & GGG terugzien? Dat kan!

Vrouw presenteert voor groep mensen

De programma’s DoelmatigheidsOnderzoek en Goed Gebruik Geneesmiddelen organiseerden 6 juli een infobijeenkomst over de subsidierondes die (gaan) plaatsvinden. Dit jaar was de mogelijkheid online (en actief) deel te nemen aan de bijeenkomst, deze beelden zijn online geplaatst. Ook benieuwd naar de do's en don'ts bij een subsidieaanvraag? Lees dan verder of kijk de beelden terug!

Meer

Onderzoek naar ‘onderwijs en jongeren in een veerkrachtige samenleving’ begin 2018 van start

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft, als onderdeel van de Startimpuls Nationale Wetenschapsagenda, 3 aanvragen gehonoreerd binnen het thema ‘onderwijs en jongeren in een veerkrachtige samenleving’.

Meer

Nieuw programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg mag van start

In opdracht van het ministerie van VWS start ZonMw met de uitvoering van het nieuwe programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg (2018 – 2020). Dit nieuwe programma heeft als doel bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit en doelmatigheid van de extramurale hulpmiddelenzorg.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website