Nieuws

Nieuwe richtlijn voor werkwijze en samenwerking rondom lijkschouw

Met de richtlijn ‘Lijkschouw voor behandelend artsen’ geeft het NHG aanbevelingen voor de werkwijze rondom lijkschouw en de samenwerking met de gemeentelijk lijkschouwer en de politie.

Meer

ZonMw kent 25 Veni’s toe aan talentvolle onderzoekers

ZonMw heeft 25 jonge, recent gepromoveerde onderzoekers een Veni-subsidie toegekend. Elke onderzoeker krijgt 250.000 euro. Met deze financiering kunnen de zeer getalenteerde wetenschappers gedurende een periode van 3 jaar onderzoek doen.

Meer

Eerste subsidieoproep Kennisprogramma Gender en Gezondheid open

Vanaf vandaag kunnen onderzoekers een subsidieaanvraag indienen bij het Kennisprogramma Gender en Gezondheid. Het is de eerste subsidieoproep vanuit dit programma. De oproep richt zich op kennissyntheses en reviews op het terrein van gender en gezondheid. De nadruk ligt hierbij op vrouwspecifieke aspecten van preventie, gezondheid en ziekte.

Meer

Mediator 18: ‘Er wordt te weinig kennis ontwikkeld en toegepast’

Het werk van Nederlandse verpleegkundigen en verzorgenden behoeft meer wetenschappelijke onderbouwing. Waarom is dat zo belangrijk? En hoe gaat een verpleegkundig leiderschapsprogramma hieraan bijdragen? Mediator vroeg het Jan Hamers, hoogleraar ouderenzorg aan de Universiteit Maastricht.

Meer

Samen met kennis de praktijk verbeteren: tips voor gemeentelijke organisaties

Werkt u bij een gemeente en vraagt u zich af of uw beleidsaanpak optimaal werkt? Of wilt u weten hoe u het effect van uw aanpak kunt vergroten? Onderzoek kan daarbij helpen. De brochure Samen met kennis de praktijk verbeteren geeft tips en voorbeelden van wat onderzoek in uw gemeente kan betekenen voor de praktijk.

Meer

Prof. dr. Jeroen Geurts nieuwe voorzitter ZonMw

Prof. dr. J.J.G. (Jeroen) Geurts (1978) is de nieuwe voorzitter van ZonMw. Tevens wordt hij per 1 januari 2017 lid van de Raad van Bestuur van NWO. Begin 2019 wordt de integratie van Zorgonderzoek en Medische Wetenschappen (ZonMw) als vierde domein in NWO voorzien. Hij gaat deze functie combineren met zijn werkzaamheden als wetenschapper bij VUmc.

 

Meer

VWS rapporteert over voortgang (inter)nationaal onderzoek en aanpak antibioticaresistentie

Minister Schippers heeft tijdens het Europees voorzitterschap veel aandacht besteed aan de aanpak van antibioticaresistentie. De nadruk lag op de noodzaak om tot actie over te gaan. Afstemming van (inter)nationale onderzoeksagenda’s maakt hier deel van uit.

Meer

Datamanagement bij onderzoek

Onderzoekers leveren aan het eind van hun project data op die vindbaar, toegankelijk, uitwisselbaar, herbruikbaar en duurzaam opgeslagen zijn. Daarmee volgt ZonMw de breed toegepaste principes van FAIR-data; data die Findable, Accessible, Interoperable en Reusable zijn. ZonMw heeft daarvoor een werkwijze datamanagement gelanceerd onder de naam ‘Toegang tot Data’.

Meer

Drie ZonMw onderzoekers krijgen Rubiconbeurs

Drie door ZonMw gesubsidieerde onderzoekers hebben van NWO een Rubiconbeurs gekregen. In totaal kregen 22 jonge onderzoekers zo’n beurs toegekend. Zij gaan aan buitenlandse topinstituten onderzoek doen.

Meer

Psychosociale hulpverlening voor vluchtelingen

Er wordt al veel psychosociale hulpverlening geboden aan vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Dat blijkt uit het rapport ‘Veerkracht en vertrouwen’. Het rapport geeft een overzicht van het aanbod van psychosociale hulpverlening én aanwijzingen voor onderzoek, ontwikkeling en toepassing.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website