Nieuws

Nieuw cahier van Biowetenschappen en Maatschappij over stamcellen

Sinds is ontdekt dat we ook van huidcellen stamcellen kunnen maken (cellen die weer alle lichaamscellen kunnen vormen), is onderzoek naar stamcellen een stuk eenvoudiger. Dit brengt veelbelovende medische toepassingen dichterbij.

Meer

Directeuren institutenorganisatie en domeinen ENW en SGW voor nieuw NWO bekend

Per 1 januari 2017 starten Arian Steenbruggen, Dirk-Jan den Boer en Christa Hooijer als directeuren van respectievelijk het domein ENW (Exacte en Natuurwetenschappen), het domein SGW (Sociale en Geesteswetenschappen) en de Institutenorganisatie van het nieuwe NWO. De beoogd directeur domein TTW (Toegepaste en Technische Wetenschappen) wordt eind juni bekend gemaakt.

Meer

ZonMw feliciteert Mihai Netea met zijn Spinozapremie

Bestuur, directie en medewerkers feliciteren Mihai Netea met de toekenning van de Spinozapremie. De Spinozapremie is in Nederland de hoogste wetenschappelijke onderscheiding.

Meer

NWO kent Spinozapremies toe aan 4 allerbeste onderzoekers op hun vakgebied

Fysisch-chemicus Wilhelm Huck, filosoof Lodi Nauta, internist/infectioloog Mihai Netea en nano-fysicus Bart van Wees ontvangen op 13 september de NWO-Spinozapremie. Dat heeft NWO-voorzitter Jos Engelen vandaag bekendgemaakt. De NWO-Spinozapremie is de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland en bestaat uit een bedrag van 2,5 miljoen euro voor wetenschappelijk onderzoek.

Meer

Gemeenten bevorderen de gezondheid van burgers met een integrale aanpak

Alle deelnemende gemeenten hebben binnen het kader van het programma Gezonde Slagkracht de regie genomen over de integrale aanpak gezondheidsbeleid van overgewicht, alcohol, roken en drugs. Gemeenten kunnen een lokaal integraal gezondheidsbeleid over deze thema’s gaan voeren met de rijke schakering aan kennis en ervaringen. Dat is de belangrijkste aanbeveling uit het afgeronde programma.

Meer

OpschalingsGids 2016: voor en door zorgvernieuwers

Hoe zorgen we ervoor dat zorginnovaties zich kunnen bewijzen? En wat maakt dat bewezen succesvolle vernieuwingen ook elders worden overgenomen? Vandaag lanceert Zorg voor innoveren tijdens de eHealth Week de volledig vernieuwde OpschalingsGids. Deze digitale publicatie is een toolbox die zorgvernieuwers nóg beter toerust om van hun vernieuwing een opschalingssucces te maken.

Meer

Stan Gielen per januari 2017 voorzitter nieuw NWO

Prof. dr. C.C.A.M. (Stan) Gielen wordt per 1 januari 2017 voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). NWO verandert op dit moment ingrijpend. Bestuurlijk en als organisatie wordt ze overzichtelijker en samenhangender. Daardoor wordt ze beter toegerust om haar kerntaken, financiering en vernieuwing van het wetenschappelijk onderzoek in Nederland en het beheer van acht nationale onderzoeksinstituten, ook in de...

Meer

Kansen voor de wetenschap in kaart gebracht

Samen met de NFU is ZonMw voor NWO de trekker van 3 van de 16 zogenaamde exemplarische routes van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA): personalised medicine, regeneratieve geneeskunde en gezondheidszorgonderzoek, preventie en behandeling.

Meer

ZonMw publiceert nieuw beleidsplan: Meer geld voor gezondheidsonderzoek

Er moet veel meer geld komen voor innovatie in de zorg. Dat is de belangrijkste boodschap van ZonMw bij de verschijning van het nieuwe beleidsplan ‘Kennis maken op maat, samen met betrokken partners’. Dat beleidsplan gaat in op de grote uitdagingen waarvoor de gezondheidszorg zich gesteld ziet, en de manier waarop onderzoek en innovatie kunnen bijdragen aan oplossingen.

Meer

Neurofeedback niet effectief bij ADHD

Neurofeedback is geen effectieve aanpak van ADHD-symptomen. Dat blijkt uit onderzoek waarop Tieme Janssen op 25 mei promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website