Nieuws

Nieuw zorgtraject zonder patiënten wint Briljante Mislukkingen Award Zorg

Vandaag reikte Erik Gerritsen namens het Instituut voor Briljante Mislukkingen voor de derde keer de Briljante Mislukkingen Award Zorg uit. De vakjury en het publiek kozen 'Nieuw zorgtraject zonder patiënten door gebrek aan doorverwijzing' als winnaar uit 8 genomineerde casussen.

Meer

ZonMw investeert € 9 miljoen in apparaten en databases

ZonMw heeft binnen het programma Investeringen NWO-middelgroot aan 10 projecten financiering toegekend voor de aanschaf van apparatuur en het opzetten van dataverzamelingen. Binnen het programma Investeringen NWO-groot zijn 2 projecten gehonoreerd. De totale investering binnen de 2 programma’s bedraagt ruim 9 miljoen euro.

Meer

Subsidie voor onderzoek ‘Gezond leven: goed voor je hart’

Consortia van onderzoekers, praktijkinstellingen en een derde partij, zoals een bedrijf, kunnen een projectidee indienen voor onderzoek naar nieuwe manieren om langdurig gezond te leven. De deadline is 17 mei 2016. Vandaag werd het startsein hiertoe gegeven tijdens de conferentie ‘Alles is gezondheid’.

Meer

VWS investeert 12 miljoen in onderzoek naar gender en gezondheid

Minister Edith Schippers van VWS trekt de komende jaren 12 miljoen euro uit voor onderzoek naar gezondheid van vrouwen. Dit maakt Directeur-Generaal Volksgezondheid Angelique Berg vandaag bekend op de bijeenkomst van WOMEN Inc. over genderspecifieke gezondheidszorg.

Meer

Leiderschapsprogramma verpleegkunde van start

Twaalf postdocs verpleegkunde starten maandag 8 februari 2016 met een tweejarig leiderschapsprogramma verpleegkunde. Het leiderschapsprogramma is een unieke activiteit om de onderzoeksinfrastructuur voor verpleegkunde te verbreden.

Meer

Succesvolle gezamenlijke subsidieoproep ERA-Net Transcan2

Nederlandse onderzoeksgroepen zijn in de eerste gezamenlijke subsidieoproep van het ERA-net TRANSCAN2, een Europees netwerk van onderzoekfinanciers op het terrein van kankeronderzoek, zeer succesvol geweest.

Meer

Samenwerking met proefdiervrij in de spotlights

ZonMw wil maatschappelijke organisaties actief betrekken bij onderzoek naar alternatieven voor dierproeven. Dit kan bijvoorbeeld door projecten mee te financieren of door samen op te trekken in de communicatie over alternatieven voor dierproeven.

Meer

Nieuwe geneesmiddelenvisie VWS

Patiënten moeten sneller toegang hebben tot nieuwe, baanbrekende geneesmiddelen, maar wel tegen aanvaardbare prijzen. ‘Dat kan alleen als we de discussie openen over zaken die tot nog toe onbespreekbaar waren, zoals de machtspositie van de farmaceutische industrie’, aldus minister Schippers.

Meer

Impuls aan meer stageplekken studenten hbo-v in de wijk

De vraag naar wijkverpleegkundigen is toegenomen en dit zal, naar verwachting, ook de komende jaren nog doorzetten. Mensen blijven langer thuis wonen en de zorg wordt complexer.

Meer

Baanbrekende kankerdiagnostiek gekocht door Amerikaans bedrijf

Het Amerikaanse biotech-bedrijf Illumina heeft het patent gekocht van een methode om in een zeer vroeg stadium kanker via enkele druppels bloed op te sporen. Deze methode is bedacht en ontwikkeld door prof. dr. Tom Würdinger van de afdeling neurochirurgie van het VUmc. Hij ontving in 2014 de Galenus Researchprijs voor deze vinding. Voor zijn onderzoek heeft hij diverse subsidies van ZonMw gekregen.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website