Onderwerpen

Uitgelicht

Podcast 'Op leven en dood' over dilemma's op de Intensive Care

Artwork van podcast 'Op leven en dood'

De 10-delige podcast laat zien wat voorafgaat aan de beslissing om een IC-behandeling van een ernstig zieke patiënt te staken. Voor welke dilemma's komen artsen en naasten te staan? En hoe gaan zij met elkaar hierover in gesprek?

Beluister de podcast

Inbedding geestelijke verzorging in de thuissituatie

Portret Carina Pittens

Hoe zorgen we dat geestelijke verzorging onderdeel wordt van de normale zorg in de thuissituatie? 3 belangrijke thema’s binnen actieonderzoek hiernaar zijn bekostiging, professionalisering en de geestelijk verzorger als ondernemer.

Opbrengsten voor de praktijk

Resultaten van 5 jaar Palliantie

Het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' is in afronding en leverde de afgelopen 5 jaar veel mooie resultaten op. Er is door verschillende partijen hard gewerkt aan het realiseren van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en sterven. Voor zowel de patiënt als hun naasten. Lees alles over wat het programma heeft bereikt, de resultaten van projecten en hoe deze in de praktijk ingezet kunnen worden op de webpagina '5 jaar Palliantie'.

Bekijk de resultatenpagina

Actueel


Lees meer over de kwaliteitsgelden waarmee IKNL en KNMG aan richtlijnen palliatieve zorg werken en bekijk ons Palliantieproject over palliatieve zorg voor COPD-patiënten.
Tweet

Kennissynthese over evenwichtige zorgverlener gepubliceerd

Werk in de palliatieve zorg geeft naast voldoening ook mentale belasting. Onderzoeker en ethicus Suzanne Metselaar zocht met haar team in een kennissynthese uit hoe het zit met het evenwicht van zorgverleners. Hoe is dat te herstellen, behouden en versterken?

Portretfoto van Suzanne Metselaar, een blonde vrouw met een roze blouse
Pagina
Toon meer

Agenda

Save the date: 3 online masterclasses Zingeving

Agora en ZonMw organiseren in november samen 3 masterclasses over het thema zingeving. De onderwerpen zijn divers en gericht op zingeving in het sociaal domein, zingeving voor ouders van ernstig zieke kinderen en existentiële zingeving.

Lees meer

Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg

Palliatieve zorg is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Specifieke aandoeningen, demografische kenmerken of achtergronden kunnen toegang bemoeilijken. Daarom heeft het congres dit jaar als thema: 'Zijn we niemand vergeten?'

Lees meer

Symposium Samenwerking maakt sterker!

Lachend kind in een rolstoel

Op donderdag 21 april 2022 organiseert het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg het symposium Samenwerking maakt sterker! Met bijzondere samenwerkingen in de kinderpalliatieve zorg uitgelicht: domeinoverstijgend indiceren, transitie 18-/18+ en veel meer.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website