Aankomend voorjaar start voor de tweede keer een cursusprogramma rondom sekse en gender in gezondheid en gezondheidsonderzoek, georganiseerd door ZonMw en het ErasmusMC. Vanwege corona zal dit volledig online plaatsvinden. Het Kennisprogramma Gender en Gezondheid stelt 20 Gender in Research Fellowships beschikbaar voor PhD-studenten en post-docs aan het begin van hun wetenschappelijke carrière om deel te kunnen nemen aan het programma.

Cursus

Een Gender in Research fellowship geeft exclusieve toegang tot het gehele online cursuspakket. Het cursuspakket bestaat uit twee delen: een Gender in Research workshop in mei en juni georganiseerd door ZonMw en een Gender and Health cursus eind augustus georganiseerd door ErasmusMC binnen het Erasmus Summer Programme (ESP). Exacte data volgen nog.

De workshop bestaat uit 5 sessies van 3,5 uur. Tijdens deze sessies zullen (inter)nationale experts en gastsprekers vanuit diverse disciplines hun kennis en onderzoeksexpertise delen met de volgende generatie onderzoekers van over de hele wereld. Zo kunnen startende onderzoekers hun vaardigheden vergroten om sekse en gender goed mee te nemen in alle fases van gezondheidsonderzoek. In de ESP-cursus worden deelnemers meegenomen in de laatste kennis over de invloed van sekse en gender op de gezondheid van vrouwen en mannen gedurende verschillende levensfases.

Internationale onderzoekers

Voor 20 PhD-studenten of post-docs stelt het Kennisprogramma Gender en Gezondheid fellowships beschikbaar. Deze fellowships zijn ook beschikbaar voor internationale jonge onderzoekers. Geïnteresseerd? Lees dan de volledige subsidieoproep op de subsidiekalender en dien voor 18 maart 2021, 14:00u uw aanvraag in.

Meer informatie

To top
Direct naar: InhoudSkip to navigationSkip to website footer