Naar de inhoudNaar het hoofdmenuNaar het zoekveld

Programma: Sportimpuls

De Sportimpuls geeft lokale aanbieders van sport- en beweegactiviteiten de kans om mensen in de buurt die niet of te weinig bewegen of dreigen te stoppen met hun sport- en beweegactiviteiten blijvend fysiek in beweging te brengen. Dat doen zij door aan te sluiten bij hun behoeftes, samen te werken met lokale organisaties die de doelgroepen goed kunnen bereiken en door gebruik te maken van bestaande kennis van de Menukaart Sportimpuls. Voor de ronde van 2016 is een bedrag van 2 miljoen euro beschikbaar.

Menukaart Sportimpuls

De Menukaart Sportimpuls  is een overzicht van goed beschreven sport- en beweegaanbod dat de afgelopen jaren is ontwikkeld en uitgevoerd door onder andere sportbonden en beweegaanbieders. In Sportimpuls-aanvragen wordt gebruik gemaakt van de interventies die op de Menukaart staan. De gekozen interventie in een subsidieaanvraag wordt vertaald naar de lokale situatie zonder een afbreuk te doen op de kernwaarden van de interventie en sluit aan op de behoefte van de doelgroep.

Sport en bewegen in de Buurt

De Sportimpuls is onderdeel van het VWS programma Sport en Bewegen in de Buurt. De subsidie is bestemd voor lokale sport- en beweegaanbieders om meer mensen aan het bewegen te krijgen.


Programmagegevens

Budget: € 2.000.000

Looptijd: 2012 2016 100% compleet


Contact

Annemieke Bekkers-Maat

T +31 70 349 53 27

E


Publicaties

Factsheet Sportimpuls 2015

Factsheet Sportimpuls 2015

21 juli 2016

Factsheet met weetjes over de Sportimpuls 2015 met onder andere gegevens over de verdeling qua leeftijd, doelgroep, aanbod en setting, de gebruikte interventies van de Menukaart Sportimpuls en nog veel meer.

Alle publicaties binnen dit programma

Eerste nieuwsbrief Preventie verschenen!

Deze nieuwsbrief laat u de impact van preventief onderzoek zien. U leest over projecten, resultaten en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van preventie, sport, bewegen en infectieziekten.

Lees meer in de nieuwsbrief

Dag van het Sportonderzoek 2016

U kunt nu een abstract indienen voor DSO 2016. Het overkoepende thema van het DSO 2016 is 'Make it count'. Het gaat om de waarde van onderzoek voor de praktijk. DSO vindt plaats op 9 & 10 november.

Downloads