Naar de inhoudNaar het hoofdmenuNaar het zoekveld

Programma: Sportimpuls

De Sportimpuls geeft lokale aanbieders van sport- en beweegactiviteiten de kans om mensen in de buurt die niet of te weinig bewegen of dreigen te stoppen met hun sport- en beweegactiviteiten blijvend fysiek in beweging te brengen. Dat doen zij door aan te sluiten bij hun behoeftes, samen te werken met lokale organisaties die de doelgroepen goed kunnen bereiken en door gebruik te maken van bestaande kennis van de Menukaart Sportimpuls. Voor de ronde van 2016 is een bedrag van 2 miljoen euro beschikbaar.

Menukaart Sportimpuls

De Menukaart Sportimpuls  is een overzicht van goed beschreven sport- en beweegaanbod dat de afgelopen jaren is ontwikkeld en uitgevoerd door onder andere sportbonden en beweegaanbieders. In Sportimpuls-aanvragen wordt gebruik gemaakt van de interventies die op de Menukaart staan. De gekozen interventie in een subsidieaanvraag wordt vertaald naar de lokale situatie zonder een afbreuk te doen op de kernwaarden van de interventie en sluit aan op de behoefte van de doelgroep.

Sport en bewegen in de Buurt

De Sportimpuls is onderdeel van het VWS programma Sport en Bewegen in de Buurt. De subsidie is bestemd voor lokale sport- en beweegaanbieders om meer mensen aan het bewegen te krijgen.


Programmagegevens

Budget: € 2.000.000

Looptijd: 2012 2016 100% compleet


Contact

Annemieke Bekkers-Maat

T +31 70 349 53 27

E


Publicaties

Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen

Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen

25 april 2016

Van traplopen tot podium

De Nederlandse sportpraktijk moet meer kunnen profiteren van nieuwe wetenschappelijke gegevens en inzichten. De nadruk ligt op een brede multidisciplinaire benadering: van individuele psychologische processen tot fysiologische metingen, slimme materialen en virtual reality. De drie hoofdthema's van deze agenda zijn: Beter presteren; Een leven lang bewegen; De waarde(n) van sport.

Alle publicaties binnen dit programma

Dag van het Sportonderzoek 2016

U kunt nu een abstract indienen voor DSO 2016. Het overkoepende thema van het DSO 2016 is 'Make it count'. Het gaat om de waarde van onderzoek voor de praktijk. DSO vindt plaats op 9 & 10 november.